Pääsivu
Uutisia
Vene
Rakentaminen
Rikaaminen
Galleria
Venepörssi
Yhteystiedot
Linkit
Windmill-vene

Windmill on 4,72 m pitkä avoin kevytvene. Rungon keveys, suuri purjepinta-ala ja loiva v-pohja mahdollistavat plaaniin nousun kahden hengen miehistöllä jo noin 7-8 m/s kohtalaisessa tuulessa. Purjehdus plaanissa on erittäin vauhdikasta.

Windmillistä puuttuvat kuitenkin vaativimpien kilpakevytveneiden trapetsi ja spinaakkeri, jolloin vene pysyy myös hieman kokemattomampien miehistöjen hallinnassa. Windmill soveltuukin erinomaisesti esim. vanhempi/lapsi - miehistölle ja ylipäätään kahden hengen kevytvenpurjehduksen opetteluun. Suuri avoin tila mahdollistaa miehistön tehokkaan liikkumisen. Yksinkertaisesta ja selkeästä rakenteestaan huolimatta vene tyydyttää myös vaativan harrastajan toiveet monipuolisena, nopeana ja herkkänä purjeveneenä.

Päiväpurjehduksilla veneeseen sopii kolmekin aikuista. Veneen keulan ja perän suureen avotilaan mahtuu hyvin myös retkeilyvarusteita.


NAVIGAATIO

Rungon jäykistää kaksi poikittaista penkkiä, sekä koko veneen mittaiset reunakannet, joilla myös istutaan. Uusissa rungoissa lisäjäykistystä antavat myös kelluntatankkien sivuseinät.

Veneessä on nostoköli ja peräsin voidaan haluttaessa rakentaa ylös kääntyväksi. Molemmat valmistetaan vanerista tai liimapuusta. Masto ja puomi ovat nykyään useimmiten alumiinia, mutta ne voidaan tehdä alkuperäisten piirustusten mukaisesti myös puusta.  Masto seisoo kölipuun päällä ja se on tuettu kolmella vantilla. Purjeita on kaksi, isopurje ja fokka.

TEKNISET TIEDOT
Pituus
  4,72 m
Leveys
  1,43 m
Syväys
 
  köli ylhäällä
  0,15 m
  köli alhaalla
  1,28 m
Rungon paino
  90 kg  min.
Purjeet
 
  isopurje
  7,9 m2
  fokka
  3,2 m2